Matupplevelsen i Sörmlands vackra skärgård.

Vad händer hos oss?


Facebook


Instagram


Boka Bord


1716457308195_filtered

Stängt för säsongen.

Öppnar igen 23 maj 2025


Bakfickan – Svärdsklova 💙
Äntligen kan vi be
Bakfickan - Svärdsklova 💙
Äntligen kan vi berätta vad som försegår i gamla bageriet ute hos oss på Restaurang Svärdsklova!
Under senaste månaderna har lokalen fått en ny skepnad och kommer inom kort att öppnas upp för alla semesterfirare! ☀️🍦 
Bakfickan kommer erbjuda en välfylld glassbar och mindre bistro, perfekt för take away, picknick på stranden eller båten!
Vi ser fram emot att välkomna er till @svardsklova_bakfickan 🤍


23 Maj – Nu är det inte långt kvar tills säsong
23 Maj - Nu är det inte långt kvar tills säsongsöppning! 🤍
Matupplevelsen i Svärdsklovas vackra skärgård är snart tillbaka,
Från och med den 23e Maj, fram till midsommar, gäller följande öppettider. 
Onsdagar, 17.00 - 22.00
Torsdagar, 17.00 - 22.00
Fredagar, 17.00 - 22.00
Lördagar, 12.00 - 22.00
Söndagar, 12.00 - 22.00
Bordsbokning sker via, https://www.svardsklova.se
Förfrågningar för sällskap över 6 personer görs via, Hello@svardsklova.se
Meny publiceras inom kort på vår hemsida. 
Vi ser fram emot att välkomna er ut till Svärdsklova! 🤍


Vi ser fram emot att välkomna dig till ännu en s
Vi ser fram emot att välkomna dig till ännu en sommar på destination Svärdsklova ☀️
Njut av måltiden inomhus eller ute på den stora terrassen med bästa solläge och utsikt över vattnet, en kväll i solnedgången från vår fina gästhamn eller ett besök i vårat nya projekt som vi snart berättar mer om. 
Från och med 23 Maj ser vi fram emot att välkomna dig till vår restaurang med 280 graders havsutsikt och många sommarkvällar framför sig!
Vi ses i semesterbyn där Mat, sol och segling skapat många sommarminnen för både barn och vuxna genom generationer 🤍


Fortsättning på tidigare inlägg:
Andy säger:
Fortsättning på tidigare inlägg: 
Andy säger: “Att ta över rodret på Svärdsklova är en ära. Jag ser fram emot utmaningen att ta vid Emma och Eriks otroliga arbete, och att bygga vidare på den fantastiska grund som lagts och att göra vår plats ännu mer välkomnande för både nya och återkommande gäster.”
Sasse lägger till: “Vi har följt Andys resa länge, både som branschkollega, vän och mentor, och sett från första parkett vad han har åstadkommit sedan ung ålder. Utöver hans kompetens och fingertoppskänsla för service, besitter han en drivkraft som vi anser gör honom till en otrolig rekrytering. Dessa egenskaper kombinerat med hans ödmjukhet och jordnära inställning gör honom till en perfekt ledare för vårt team, redo att föra Svärdsklova till nya höjder.”
Våra framtidsplaner är stora! Från utvecklingen av gästhamnen till att skapa nya upplevelser som en havs-retreat och utökade boendealternativ. Allt detta för att göra Svärdsklova till en ännu mer lockande destination, året runt.
Vi har redan i år några roliga nyheter som vi ser framemot att dela med oss av! 
Tack alla för att ni är en del av denna resa. Vi ser fram emot många fler solnedgångar tillsammans!
Ett speciellt tack direkt från Emma & Erik:
“Blod, svett och tårar men mest glädje och skratt tillsammans med våra underbara medarbetare samt härliga gäster är minnen vi varmt kommer att bära med oss. 
Många ungdomar har passerat hos oss och många har dessutom återkommit. 
Så kul att ha fått se er utvecklas!
Fortsätt att ta väl hand om dessa pärlor och till er gäster, fortsätt att ha den förståelse och tålamod ni har. Tänk hur underbart att vi fått äran att vara så mångas första arbetsgivare. 
Men mest av allt vill vi tacka varandra, vilket fantastisk smultron till ställe vi har skapat!
Obeskrivligt vackra solnedgångar efter ett långt arbetspass, är också minnen som för alltid kommer finnas med oss. 
Ta hand om er så ses vi kanske på andra äventyr! 
KRAM ♥️
Emma & Erik”
Vi närmar oss Säsongen 2025, vi är så taggade!


Som många av er vet har Svärdsklova inte bara va
Som många av er vet har Svärdsklova inte bara varit en restaurang för oss, det har varit en plats som fått våra hjärtan att slå extra hårt. Fått oss att lägga mycket passion, tid och hårt jobb och gett oss så otroligt mycket tillbaka, framförallt från er gäster. 
Därför är det med både tacksamhet och förväntan vi vill dela med oss av några spännande nyheter.
Först och främst, ett stort tack till Emma och Erik som har varit en del av denna resa från dag 1 och som nu går vidare från Svärdsklova. Fina kollegor och personer som lämnar efter sig ett stort tomrum att fylla, men också en fantastisk grund att fortsätta jobba på för oss och utveckla vidare.
Ert engagemang har varit avgörande för att forma Svärdsklova till den plats det är idag. Ert citat fångar verkligen era insatser: “Blod, svett och tårar, men mest glädje och skratt tillsammans med våra underbara medarbetare samt härliga gäster.” 
Tack för allt och vi önskar er lycka till på era nya äventyr!
Sasse Sepehrazar, VD för Ätpunkt Gruppen, uttrycker sin tacksamhet:
“Jag vill tacka Emma och Erik för dessa roliga och framgångsrika år. Vi har tillsammans skapat många minnesvärda stunder, och jag vet hur mycket passion, energi och kärlek ni har lagt ned på Svärdsklova från dag ett. Stora uppoffringar och hårt jobb, jag är otroligt glad för er skull att ni äntligen kan få en sommarsemester där ni kan släppa helt.
Jag är extra stolt över att denna resa inte bara gett mig fina kollegor, utan även värdefulla vänner. Jag önskar Emma och Erik all lycka i framtiden och hoppas att vi kan locka dem att hålla ett gästspel hos oss i framtiden. Gärna med Eriks otroliga musselsoppa och Emmas mottagande och värdskap som aldrig lämnar en oberörd!”
Nu ser vi fram emot att välkomna Andy Hanna som ny chef och delägare. Med sin lokala anknytning till Nyköping och ett otroligt sinne för service och upplevelse, är Andy perfekt för att leda Svärdsklova in i framtiden. Han är ivrig att fortsätta traditionen av att erbjuda toppservice och att införa nya, spännande initiativ.
Andy driver idag Brunnsgatan 41 i Nyköping och kommer att fortsatt göra detta tillsammans med att driva Svärdsklova. Fortsättning nästa inlägg…


Nu går vi strax in i sista helgen av vårt uppska
Nu går vi strax in i sista helgen av vårt uppskattade julbord för i år 🎄
Det finns fortfarande några platser kvar. Boka själv via hemsidan eller maila oss på restaurangen@svardsklova.se

Menyn.

För tillfället har vi stängt för säsongen. Menyn för säsongen 2025 släpps under maj.


Se vår meny


Ladda ner vår meny

DSC08021_VSCO
Processed with VSCO with a6 preset
1736765065185_filtered
1716458607215_filtered


after sea

Är ni inte sugna på en middag går det utmärkt att bara komma förbi på cocktail. Varför inte ett glas Nyköping Lager från vårt egna bryggeri Nyköping Brewing CO eller något från vår lista med väl utvalda viner.



Bröllop

Gift er I vår oförglömliga miljö. Med möjlighet till vigsel på udden, så festar vi in bröllopet till vår vackra solnedgång efter en skräddarsydd middag efter era önskemål.


Förfrågan

Svärdsklovas signatur
rätter

pilgrimsmusslan / 175sek

Smörstekt pilgrimsmussla med pumpapuré, rostade hasselnötter & blomkålvelouté

BLodpudding / 125sek

Svärdsklovas blodpuddingar med sidfläsk, äpple & lingonsorbet

Moules frites / 325sek

Blåmusslor med eriks skummade musselsås, serveras med pommes & aioli

Halstrad röding / 305sek

Fjällröding med grön sandefjordsås, sommargrönt & färskpotatis


se hela menyn

Hitta till oss med båt & bil.

Svärdsklova 1,
611 93, Nyköping.


Hitta hit